Niki

A lakberendezés számomra az egyik legérdekesebb, legváltozatosabb szakma. Minden megrendelés más, minden munka másfajta kihívásokat rejt magában. Minden megrendelő más személyiség, ezért mindenkinek különbözőek az igényei. Mindenkivel más a közös munka, ám a végeredmény minden alkalommal egy olyan otthon lesz, amiben jó élni.

A lakberendező feladata egy komplett tervezés során sokkal összetettebb annál, minthogy a textileket harmóniába hozza egymással. A legfontosabb részek sokszor rejtve maradnak. Munkáim során kitüntetett figyelmet fordítok a térkapcsolatok és a terek ergonomikus kialakítására. Az, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban, nemcsak a színeknek és a formáknak, hanem elsősorban az ideális térszervezési megoldásoknak köszönhető. A helyiségek megfelelő berendezése megkönnyíti a mindennapi életet és megkímél a bosszúságoktól. Ilyen például az, hogy:

  • A konyhában minden kézre álljon, ne kelljen sokat gyalogolni, ne legyen balesetveszélyes, a munkafolyamatoknak meglegyen a biztonságos és kényelmes tere.
  • A nappalinál fontos kérdés, hogy a kandallót vagy a televíziót helyezzük a középpontba, és azokhoz képest hogyan helyezkedik el a kanapé.
  • Az előszobában lényeges, hogy elférjen a család minden tagjának a cipője, fogasra akasztandó tárgya és legyen hely leülni felvenni a cipőt.
  • A hálószobában praktikus, ha a központi villanyt az ágyból lehet lekapcsolni és nem sötétben kell az ágyhoz botorkálni.

Ezek és még ehhez hasonló szempontok, amiket tervezésnél folyamatosan szem előtt tartok. A minket körülvevő tárgyak, formák, színek hatással vannak életünkre, akár tisztában vagyunk vele, akár nem. Befolyásolják többek közt a hangulatunkat, hogy munka után mennyire tudunk otthon feltöltekezni és mennyire vagyunk kipihentek reggel.

Rendkívül összetett és sokrétű feladat egy otthon berendezése, érdemes hát segítséget kérni ilyenkor, hogy az otthon ne csak szép, de élhető is legyen.

Olvasson bele a blogomba is!

negyzetmeter.blog.hu

Munkáim